Pikavippi Pitkällä Maksuajalla (2019)

Haluaisitko saada rahaa nopeasti, mutta maksaa sen takaisin vasta hieman myöhemmin?

Monille termi pikavippi voi olla hieman hämäävä, sillä monet yhdistävät sen vieläkin hyvin lyhyihin maksuaikoihin. Jos kyselisit ihmisiltä, kuinka nopeasti heidä mielestään pikavippi pitäisi maksaa takaisin, olisi yleisin vastaus varmasti 30 päivää tai 1 kuukausi.

Pikavippejä tai lainoja voi kuitenkin saada hyvinkin pitkillä maksuajoilla. Mitä suurempi lainan koko on, sitä helpommin siihen saa yleensä pitkän maksuajan. On olemassa kuitenkin yrityksiä, joissa maksuajat voivat olla hyvinkin pitkiä (yli vuoden) vaikka lainasumma ei olisi mikään kovin suuri.

Tässä parhaat pikavipit pitkällä maksuajalla 2019

Lainasto lainat
  • Lainaa 100 - 400 €
  • Ikäraja 18v

Lainastolla on tarjolla yksi parhaista pienistä pikalainoista pidemmällä maksuajalla. Voit hakea lainaa 400 euroon saakka ilman liitteitä tai selittelyjä, ja maksuaikaa saat sille 12 kuukautta. Hintakin on hyvin kohtuullinen! Parhaita valintoja tilanteissa joissa tahdot saada lainan pienellä kuukausierällä.

Bondora
  • Lainaa 500 - 10 000 €
  • Ikäraja 21v

Bondora on yksi parhaista lainapaikoista hakea suurempaa lainaa edullisesti. Tarjolla on monen mittaisia laina-aikoja, jonka lisäksi lainat ovat selkeästi ja hyvin edullisesti hinnoitellut täysin ilman piilokuluja. Parhaita lainapaikkoja 2019 yli 500 euron lainojen kanssa!

Zmarta
  • Lainaa 100 - 400 €
  • Ikäraja 20 v
3

Lainastolla on tarjolla yksi parhaista pienistä pikalainoista pidemmällä maksuajalla. Voit hakea lainaa 400 euroon saakka ilman liitteitä tai selittelyjä, ja maksuaikaa saat sille 12 kuukautta. Hintakin on hyvin kohtuullinen! Parhaita valintoja tilanteissa joissa tahdot saada lainan pienellä kuukausierällä.

Ekstraluotto
  • Lainaa 50 - 2000 €
  • Ikäraja 21v

Ekstraluoton kautta voit hakea itsellesi hyvin joustavan luoton helposti ja valita sille maksuajan 3 - 60 kuukauden väliltä hyvin vapaasti. Uusille asiakkaille ensimmäinen nosto 1000 euroon saakka 30 päiväksi ilman korkoa. Loistava valinta kun haluat helposti maksettavan lainan!


pikavippi pitkällä maksuajalla

Lainaa nyt, maksa takaisin myöhemmin

Kuten yllä mainitsimme, pikavippien ei todellakaan tarvitse olla pikaisia. Näitä vippejä on mahdollista saada todella pitkillä maksuajoilla, jolloin on vaikea edes enään puhua mistään pikalainoista. Esimerkkinä voidaan mainita yritys nimeltä Credit24, joka tarjoaa lainaa jopa 36 kuukauden maksuajalla, eli lainaa 3 vuodeksi. Ja summien ei tarvitse edes olla yli 100 euroa, että lainaa voi saada näin pitkällä maksuajalla.

Monesti yritykset voidaankin jakaa aika suoraan kahteen sen mukaan, kuinka pitkäkestoisia lainoja he haluavat tarjota. Toiset yritykset ovat keskittyneet täysin tarjoamaan vain noin 1 - 3 kuukauden mittasia vippejä asiakkailleen, kun taas osa panostaa enemmän sitten näihin pidempikestoisiin lainoihin.​

Yleensä jako menee sen mukaan, kuinka suuresta lainasta puhutaan. Ajatus 1000 € lainasta 30 päivän maksuajalla on vielä joillekkin mahdollinen, mutta jos mietitään vaikka 5000 euron lainaa, täytyy sen laina-ajan olla selvästi pidempi kuin vaikka 100 euron lainan. Tämä on ihan järjelläkin ymmärrettävissä.

Mitä kannattaa huomioida, kun lainataan pitkällä maksuajalla?

Miksi sitten kaikkien ei kannattaisi ottaa lainojaan pitkällä maksuajalla. No selitys on ihan suoraan niiden kustannuksissa. Mitä pidempi maksuaika lainalla on, sitä kalliimmaksi se tulee. Korkoa maksetaan lainalla aina tietty prosenttiosuus vuodessa, ja mitä kauemmin lainaa pidetään, sitä suuremmaksi tämä summa ehtii kasvaa.

Toisaalta monissa vippipaikoissa on tänään 2017 tilanne, jossa lainan nostokulut ovat se suurin kuluerä. Tämä tarkoittaa sitä, että kun laina nostetaan, maksetaan siitä kuluna tietty osuus nostetusta summasta. Yleensä tämä summa vaihtelee 5 - 30 % välillä. Mitä lyhytkestoisempi laina, sitä suurempi tämä osuus yleensä on.

Kuitenkin tämä tarkoittaa varsinkin pienemmissä lainoissa monesti sitä, että koska itse nosto on se kallein kustannus, ei maksuajan pidentäminen juuri lainaa lisäkuluja tuo. Esimerkiksi monissa 100 euron lainoissa voi olla tilanne, jossa nostaminen maksaa heti 15 €, mutta se että lainaa pidetään 1 ylimääräinen kuukausi voi maksaa vain vaikka 1,5 € per kuukausi.

Mikäli tälläistä lainaa on tarjolla, kannattaa se usein ottaa ihan suosiolla hieman pidemmällä maksuajalla, sillä tämä lisäaika ei loppujen lopuksi maksa juurikaan mitään ylimääräistä. On aina hyvä ottaa tietty marginaali takaisinmaksuaikaa, jotta ei ainakaan tule sitä tilannetta, ettei pystyisi eräpäivänä maksamaan sovittua summaa takaisin. Rangaistusmaksut ja uudelleensopimiset ovat paljon kalliimpia, kuin hieman pidempi maksuaika aina.​