Pikalainat 2019 Vertailussa


Kun etsit lainaa, on hyvä hieman vertailla mistä sen ottaa, ennen kuin laittaa vain suoraan hakemuksen menemään. Tätä tukeaksemme olemmekin luoneet näitä vertailuja, joiden avulla voit löytää parhaiten juuri sinulle sopivan lainan.

Halusimme luoda vertailun pikalainoista, joka kuvastaisi tilannetta juuri nyt. Tämän takia päivitämmekin tätä listaa aina kun on syytä, kun joku tarjous muuttuu, tai uusi loistava lainatarjous tulee esille. Tämä lista elääkin tilanteen mukaan, ja yritämme päivittää siihen aina sillä hetkellä parhaan pikalainan.

Ekstraluotto
 • Lainaa 50 - 2000 €
 • Ikäraja 21v

Ekstraluoton kautta voit hakea itsellesi hyvin joustavan luoton helposti ja valita sille maksuajan 3 - 60 kuukauden väliltä hyvin vapaasti. Uusille asiakkaille ensimmäinen nosto 1000 euroon saakka 30 päiväksi ilman korkoa. Loistava valinta kun haluat helposti maksettavan lainan!

Ferratum
 • Lainaa 100 - 2500 €
 • Ikäraja 21v

Ferratum on eräs tunnetuimmista pikavippejä tarjoavista yrityksistä, joka uudisti tarjontansa ja tarjouksensa alkuvuodesta 2019. Nyt ensilainaajalle jopa 1000 euron nosto ilmaiseksi 30 päivän ajaksi. Erinomainen valinta kun tahdot saada kätevän vipin ilman korkoa kuukaudeksi!

Lainasto lainat
 • Lainaa 100 - 400 €
 • Ikäraja 18v

Lainastolla on tarjolla yksi parhaista pienistä pikalainoista pidemmällä maksuajalla. Voit hakea lainaa 400 euroon saakka ilman liitteitä tai selittelyjä, ja maksuaikaa saat sille 12 kuukautta. Hintakin on hyvin kohtuullinen! Parhaita valintoja tilanteissa joissa tahdot saada lainan pienellä kuukausierällä.

Bondora
 • Lainaa 500 - 10 000 €
 • Ikäraja 21v

Bondora on yksi parhaista lainapaikoista hakea suurempaa lainaa edullisesti. Tarjolla on monen mittaisia laina-aikoja, jonka lisäksi lainat ovat selkeästi ja hyvin edullisesti hinnoitellut täysin ilman piilokuluja. Parhaita lainapaikkoja 2019 yli 500 euron lainojen kanssa!

Hae pikalainaa jo tänään

Pikalainat ovat kasvattaneet suosiotaan Suomessa viime vuosina. Tämän seurauksena uusia pikalainapaikkoja tulee tasaiseen tahtiin ja kilpailu on kovaa.

pikalaina

Paras pikalaina on tietenkin se joka sopii hakijalleen sen hetkisen rahantarpeen ja takaisinmaksukyvyn huomioon ottaen. Missään tapauksessa ei tule ottaa liian suurta pikalainaa, koska silloin ajautuu helposti ongelmiin pikalainan takaisinmaksun kanssa. Laske siis etukäteen kuinka paljon sinulla on rahaa takaisinmaksua varten sillä hetkellä kun se koittaa.

Hyvä tapa varautua takaisinmaksuun on myös se, että aloittaa edes pienimuotoinen säästäminen heti kun on pikalainan ottanut omalle tililleen. Jos laitat vaikka kuukauden aikana joka päivä normaalista rahan käytöstäsi kaksi euroa sivuun, on sinulla sitten pikalainan takaisinmaksun koitettua kasassa jo 60 euroa ylimääräistä. Sillä oletuksella että takaisinmaksuaika on ottamassasi pikalainassa 30 päivää.

Takaisinmaksun viivästyessä asiakkaalle syntyy lisäkuluja huomautusmaksusta ja mahdollisista perintätoimiston kuluista. Perintätoimistojen kulut voivat olla useita kymmeniä euroja. Joten pikalaina kannattaa maksaa sovittuna aikana takaisin.

Pikalainojen Taustat

Pikalainoja on ollut Suomessa tarjolla jo vuodesta 2005, jolloin ensimmäiset pikalainoja tarjoavat yritykset aloittivat toimintansa. Osa näistä yrityksistä on toiminnassa mukana vieläkin. Uusia yrittäjiä tuli alalle hyvinkin nopeasti, kun pikalainat osoittautuivat varsin suosituksi rahoitustavaksi Suomalaisten keskuudessa. Pikalainoja on syytetty lyhyen historiansa aikana koronkiskonnasta, epäeettisestä mainonnasta ja jos mistäkin epärehellisestä toiminnasta. Varsinkin suurimmat alalla toimivat yrittäjät toimivat vastuullisesti ja kuuluvat lääninhallituksen valvomaan rekisteriin.

Pikalainoja käytetään useimmiten kattamaan äkillisiä arkipäivän rahantarpeita. Yllättäviä kuluja voi syntyä esimerkiksi odottamattomista lääkärikäynneistä, rikkoontuneista kodinkoneista tai auton korjaamolaskuista. Kuluttajille tehtyjen kyselyjen mukaan pikalainoja käytetään harvemmin juhlimiseen tai muuhun ei välttämättömään kulutukseen. Yleensä myös pikalainoissa takaisinmaksuaika on aika lyhyt, mutta joissakin tapauksissa se voi olla 6 kuukautta tai enemmänkin.

Pikalainat, pikavipit ja muut lainatuotteet

Lainasanastosta on tullut vuosien varrella yhä monimutkaisempi, ja ennen kuin tarjottiin vain pikavippejä, näin ei todellakana ole asia vuonna 2017.

Lainoja on tarjolla todella monia, ja erilaisia lainatuotteitakin on tarjolla melkein puolitusinaa (ainakin). Erilaisia pikavippiyrityksiä on tällä hetkellä ainakin lähemmäs 50, ja he kaikki kamppailevat saadakseen asiakkaita toisiltaan. Tämä tekee markkinoille hyvää asiakkaan kannalta, sillä kilpailut tuo aina hintoja alas. Enään pikalainojen hinnat eivät olekkaan onneksi enään sillä tasolla, mitä ne olivat esimerkiksi vuonna 2006, kun pikavipit rantautuivat Suomeen ensimmäisen kerran.

Tämän kilpailun ansiosta nykyisin on tarjolla jopa ilmaisia lainoja uusille asiakkaille, joiden avulla voi muutaman vipin saada helposti ilman mitään kuluja. Näiden kanssa pitää kuitenkin olla tarkkana, sillä jos niiden ehtoja ei seuraa tarkasti, tulee lisäkustannuksia nopeasti ja varmasti tähän ilmaiseksi koettuun lainaankin.

Pikavipit ja pikalainat ovat aika samanalaisia yleensä, ja näitä nimityksiä voikin aika huoletta käyttää ristiinsä. Kuitenkin kun mennään luottojen puolelle, tulee eroavaisuuksia selvästi. Suurin ero onkin luoton ja lainan välillä, ero jota moni ensilainaaja ei välttämättä tiedosta.

MIkäli halutaan luottoa joka on mahdollisimman samanlainen pikavippien kanssa, puhutaan pikaluotoista. Luottoja tarjotaan myös muilla nimillä, jonka takia voikin olla hyvä käydä lävitse, mitä yleensä tarkoitetaan kun puhutaan erilaisista luotoista.

 • Pikaluotot ovat siis nimensä mukaisesti luottoja, joiden maksuajat ovat aika lyhyet. Ne on tarkoitettu lyhyen aikavälin rahoitukseen, ja monesti ne toimivat lähes identisesti pikavippien kanssa.
 • Kulutusluotot taas ovat luottoja, jotka on tarkoitettu kulutukseen. Se mitä tämä käytännössä yleensä tarkoittaa on se, että näiden luottojen käyttötarkoitusta ei kysellä lainaa hakiessa. Näin ollen ne voidaan käyttää aivan vapaasti siten miten halutaan. Kulutusluotot ovat tällä hetkellä suosituin luottojen muoto netissä.
 • Käyttöluotto on yleensä vain eri nimi kulutusluottoa vastaavalle luotolle. Ainakaan me emme ole havainneet mitään käytännön eroa kulutus- ja käyttöluoton välillä.
 • Joustoluotot taas sitten ovat yleensä ihan vain kulutusluottoja, joiden lainaehdot ovat erityisen joustavat. Yleensä tämä tarkoittaa pitkää maksuaikaa, tai muuten mahdollista sopia luottoehdoista tarkemmin kuin muiden lainavaihtoehtojen kanssa.

Lainasanastoa joka on hyvä tietää

Tiedätkö mikä on annuiteettilaina? Ahdistaako todellinen vuosikorko? Ovatko marginaalit sinulle hepreaa? Lue tästä, niin ei tarvitse raapia korvaa.

 • ANNUITEETTILAINA. Korkotasoperusteinen laina, jota maksetaan takaisin laina-ajan alussa aina yhtä suurissa erissä, mutta jonka korko vaihtelee laina-ajan mukaan. Toisin sanoen laina-aika lyhenee, jos korko laskee ja pitenee, jos korko nousee.
 • INFLAATIO. Rahan arvon putoaminen tai hyödykkeiden hinnan nousu. Inflaatio johtuu tyypillisesti käytössä olevan rahamäärän kasvusta.
 • KORKO. Prosentuaalinen summa, jonka lainan hakija maksaa lainan antajalle siitä hyvästä, että tämä on sijoittanut omaisuuttaan lainan hakijan käyttöön. Korko tekee lainasta antajalle järkevän sijoituksen. Korko koostuu viitekorosta ja lainan marginaalista.
 • KULUTUSLUOTTO. Kulutustarkoituksiin haettava laina, yleensä alle 10 000 euron suuruinen. Kulutusluottoja myöntävät niin pankit kuin muutkin rahoitusalan yritykset. Kulutusluoton korko on yleensä matalampi kuin pikavipin ja maksuaika pidempi. Tunnetaan myös nimellä KÄYTTÖLUOTTO.
 • LAINANHOITOMENOT. Nämä ovat kuluja, joita syntyy lainan perustamisesta ja ylläpidosta. Usein lainasta maksetaan aluksi avausmaksu ja myöhemmin säännöllisiä maksuja.
 • MAKSUHÄIRIÖMERKINTÄ. Merkintä luottotietorekisterissä. Jos kuluttaja ei hoida jotakin velkaansa 60 päivän kuluessa maksupäivästä ja käräjäoikeus toteaa rikkomuksen tapahtuneen, Suomen Asiakastieto tekee luottotietorekisteriin maksuhäiriömerkinnän. Merkintä pysyy yleensä rekisterissä n. 3 vuotta ja vaikeuttaa muun muassa lainojen ja vakuutusten hakemista.
 • MARGINAALI. Lisätään viitekorkoon. Tämä on se summa, joka lainan antajalla jää käteen lainaan sijoittamastaan rahasta. Etenkin isojen lainojen kohdalla marginaalia voi kilpailuttaa. Ensimmäinen tarjous ei ole useinkaan paras mahdollinen.
 • PIKAVIPPI. Korkeakorkoinen pienlaina, jota haetaan tekstiviestillä tai verkkohakemuksella ja joka myönnetään hyvin nopeasti. Pikavippi maksetaan yleensä takaisin kuukauden sisällä, joten korkea korko ei ehdi aiheuttamaan suuria kuluja. Tunnetaan myös nimillä PIKALAINA ja TEKSTIVIESTILAINA.
 • TODELLINEN VUOSIKORKO. Korot ja kulut kerrottuna laina-ajalla. Todellinen vuosikorko asettaa lainat samalle viivalle ja auttaa vertailemaan niiden kustannuksia.
 • VAKUUS. Lainan tueksi annettava materiaalinen varmistus, että laina tulee maksetuksi. Usein vakuudeksi kelpaa esimerkiksi auto, talo tai muu omaisuus. Kaikissa lainoissa ei tarvita vakuuksia, mutta vakuudeton laina saattaa olla kalliimpi kuin vakuuksilla varustettu.
 • VIITEKORKO. Se korko, johon laina sidotaan. Viitekorko reagoi markkinoiden liikkeisiin ja vaikuttaa siis lainan todelliseen hintaan. Lainan antajan kanssa voi yleensä neuvotella siitä, mihin viitekorkoon laina sidotaan. Tyypillinen pankkien käyttämä viitekorko on Euribor. Suomen Pankin viitekorko puolestaan on edullinen ja sitä käytetäänkin usein sosiaalisten luottojen tapauksessa.

Pikalainoista Ytimekkäästi

Pikalainaksi kutsutaan tavallisesti vakuudetonta lainaa, joka on alle tuhannen euron suuruinen. Tosin määritelmät eivät ole kovin tarkkoja, vaan saattavat vaihdella lähteestä riippuen. Nettilainoissa tämä määritelmä kuitenkin pitää aika hyvin yleensä paikkansa.

Pankit eivät tarjoa pikalainoja

Pankit keskittyvät lähinnä korkeiden lainasummien tarjoamiseen. Pieniä, alle 200 euron lainoja pankeilta ei saa lainkaan, kuten Taloustutkimuksen taannoin suorittama mystery-tutkimus osoitti. Pankkilainan hakeminen on myös raskas prosessi, joka kestää usein parisen viikkoa. Suomalaiset pankit eivät kunnostaudu pienlainojen tarjoajina.

Tästä huolimatta pikalainoille on kysyntää. Monet suomalaiset joutuvat ajessaan tilanteisiin, joissa jonkin raha-asioiden hallintaan liittyvän yllätyksen vuoksi tulot eivät riitäkään koko kuukauden menojen kattamiseen. Näin voi käydä esimerkiksi, jos pesukone menee rikki tai ilmenee hoitoa vaativia terveysongelmia. Pankit eivät auta tällaisessa tilanteessa, jolloin suomalaiset turvautuvat pienlainoihin erikoistuneita yrityksiä, eli tyypillisesti vippifirmoihin. Tämä on tietysti jossain määrin ongelmallista, koska pikavippibisnekseen liittyy paljon epäkohtia, kuten kiskurimaisia korkoja, monopoliaseman väärinkäyttöä ja joidenkin toimijoiden taholta jopa suoranaisia huiputuksia.

Koska pikalainat ovat usein pikavippejä, käsitettä saatetaan käyttää jopa pikavipin tai tekstiviestilainan synonyymina. Tosin periaatteessa pienlaina voi olla myös jonkin muun kuin pikavippifirman tarjoama matala, vakuudeton laina, jopa pankin. Käytännössä pikalainat ovat kuitenkin yleensä pikavippejä.

Pienlainan edut ja haitat

pieniä pikalainoja

Koska pienlainaa on nopea hakea eikä se edellytä vakuuksia, sen avulla kuluttaja voi paikata taloudessaan olevia kolhuja nopeasti ja täsmällisesti. Tästä huolimatta, tai oikeastaan juuri tästä syystä, korot ovat korkeat ja maksukyvyttömäksi osoittautuva lainan hakija voi ajautua velkakierteeseen.

Samalla pienlaina on riskialtis sijoitus. Toisin sanoen pienlainaa tarjoava yritys joutuu puskuroimaan myös täysin maksukykyisten asiakkaiden hakemia lainoja erilaisilal lisämaksuilla. Tällä korvataan maksukyvyttömien asiakkaiden aiheuttamia kuluja.

Jos pikavippityylistä pienlainaa suunnittelee hakevansa, kannattaa huomioida, että ne ovat parhaimmillaan lyhyellä, enintään parin kuukauden maksuajalla, koska tällöin tolkuttomat vuosikorot eivät pääse puremaan summaan ja ajamaan lainan ottajaa vararikkoon.

Pikalainojen antamista valvotaan jatkuvasti huolellisemmin. Tämä on perusteltua, koska pikavippifirmat ovat aiheuttaneet paljon sosiaalisia ongelmia etenkin nuorten parissa. Vähitellen pienlainan hakeminen saattaa muuttua yhä raskaammaksi prosessiksi, mikä on tietysti pankkien etu, koska he haluaisivat säilyttää rahoitusalan omassa hallussaan.

Vippifirmoissa on toki ollut monia suoranaisia huijareita, jotka ovat riistäneet tavalliselta kansalta vähäiset pennoset antamatta kunnon vastinetta. Jos pikalainat kielletään, ei muu rahoitusala välttämättä kuitenkaan pysty vastaamaan lainamarkkinoille syntyneeseen pienlainojen kysyntään. Ratkaisu saattaa kuitenkin löytyä yllättävästä suunnasta.

Vertaislaina ratkaisuksi?

Vertaislainat ovat eräs uusin ilmiö lainamaailmassa. Kyseessä on netin välityksellä haettava laina, jossa hakija määrittelee itse, millaista lainaa hän hakee, millaisella korolla ja millaisilla maksuehdoilla. Tämän jälkeen sijoittajat lukevat hakemuksen ja päättävät, haluavatko he lähteä rahoittamaan lainaa.

Prosessi toimii siis ikään kuin vapaiden markkinoiden periaatteella kysynnön ja tarjonnan lakien mukaisesti. Kukaan ei ylhäältä päin määrittele, millaiset ehdot lainalla on. Ainakin periaatteessa tämä tekee mahdolliseksi pikavippejä halvempien pienlainojen hankkimisen. Tosin ainakin Suomessa vertaislainat ovat hyvin kypsymättömässä tilassa, eivätkä lainamarkkinat ikään kuin ole päässeet tasaantumaan järkevälle tasolle.

Voidaan kuitenkin olettaa, että vähitellen vertaislainat muuttuvat yhä suositummiksi ja tällöin pikavippien kieltäminen ei ehkä edes vahingottaisi tavallisen suomalaisen taloudenhallinnan joustavuutta, koska pienlainaa olisi tarjolla toista reittiä.