Laina Ilman Vakuuksia - Katso Paras Vakuudeton Laina (2019)

Laina ilman vakuuksia on monesti se lainaajan kannalta paras laina, mutta aina näitä ei ole niin helppo saada. Toisin on kuitenkin netissä, jossa lainat ovat pääsääntlisesti vakuudettomia, ja niihin ei siis tarvitse laittaa pennin penniä vakuudeksi. Kun etsit siis lainaa ilman vakuuksia, kannattaa kääntyä netin puoleen, ja katsoa ainakin seuraavat parhaimmat vakuudettomat lainat tällä hetkellä (päivitetty tammikuu 2019).

Tämän hetken parhaat vakuudettomat lainatSuomilimiitti

Suomilimiitillä on tämän hetken kovin ensilainaajien tarjous, sillä he voivat saada jopa 1000 € lainaa ilman mitään kuluja ja korkoja! Maksuaikaakin voi saada lähemmäs 2 kuukautta, sillä maksuaika on aina seuraavan kuukauden viimeinen päivä.

euroloan

Euroloan tarjoaa lainoja aina 100 eurosta 10000 euroon, ilman vakuuksia tai takaajia. Laina-ajat ovat hieman pidemmät kuin monissa muissa paikoissa, ja lainojen kulut ovat alhaiset kilpailijoihin verrattuna. Hakuprosessi voi kuitenkin olla hieman tiukempi kuin monissa muissa paikoissa.

Ferratum

Ferratum on eräs tunnetuimmista pikavippejä tarjoavista yrityksistä, joka tarjoaa monipuolisia laina- ja luottovaihtoehtoja aina 2000 € asti, vieläpä hyvin kohtuullisin hinnoin.

luottoraha

Luottoraha tarjoaa 2000 euroon asti luottotiliä, josta saa sitten nostaa aina helposti sen verran rahaa kuin tarvitsee. Joustava ja monesti edullinen keino hankkia rahaa, koska maksat kuluja vain siitä summasta jonka nostat käyttöösi.

Vivus
5

Vivus tarjoaa toisiksi parhaan uusien lainaajien tarjouksen, tarjoamalla heillä ilman mitään kuluja lainaa 400 euroon asti. Laina-aika on aina 30 päivää lainannostamisesta alkaen, ja se on maksettava kerralla takaisin. Vanhoille asiakkaille tarjolla lainoja 2000 euroon asti

eurovippi

Eurovippi tarjoaa pienempää ja suurempaa rahasummaa lyhyeksi ajaksi kaikille vähintään 18 vuotiaille suomalaisille ilman ylimääräisiä kikkailuja tai ongelmia. Rahat tulevat nopeasti, ja hakuprosessi on erityisen helppo.

Lainaa vakuuksilla vai ilman

laina ilman vakuuksia

Iso osa lainoista varsinkin ennen vanhaan oli vakuudellisia lainoja, jolloin lainaaottavan piti antaa lainaajalle jotakin konkreettista ja arvokasta lainan vakuudeksi. Jos lainaa ei sitten syystä tai toisesta tullut maksettua takaisin, sai tämä lainanantajan pitää saamansa vakuuden, ja myydä sen eteenpäin saadakseen rahansa takaisin.

Tämä oli normaali tapa suorittaa lainaamista, ja on vieläkin yleinen kun puhutaan suurista lainoista. Esimerkiksi asuntolaina ja autolaina ovat monella tapaa vieläkin vakuudellisia lainoja, jossa pankki tai muu rahoittaja saa pitää tämän asian jos lainaa ei maksa takaisin. 

Kuitenkin monilla olisi tarve saada myös laina ilman vakuuksia, varsinkin kun kysessä on pienempi summa. Ongelmana vakuuksissa on monesti se, että tavaroista saa huomaattavasti vähemmän vakuutta kuin niiden arvo itselle on. Esimerkiksi toimiva ja hyvä telkkari voi olla vakuutena vain parin sadan euron arvoinen. Ja jos se pitää tuoda jonnekkin vakuutena, joutuu elämään ilman sitä kunnes laina on maksettu.

Hyvänä uutisena voidaan kuitenkin kertoa, että nykyään on tarjolla aika monta vakuudetonta lainaa, jota voi saada melko helposti. Erityisesti näitä on tarjolla netin kautta, joka on nykyään erikoistunutkin juuri tälläisten vippien tarjoamiseen.​ Näiden lainojen summat liikkuvat yleensä noin 100 - 2000 euron välillä, mutta tarjolla on myös tätäkin suurempia lainoja. Noin 10000 € jälkeen kuitenkin alkaa moni laina vaatia jo vakuuksia, mutta tätä pienempiä summia on mahdollista saada myös ilman niitä.

Heikkoutena vakuudettomissa lainoissa on kuitenkin sitten se, että koska niiden lainoittajan riski kasvaa, ovat ne myös hieman kalliimpia kuin lainat vakuuksilla. Tämä kustannus vaihtelee eri firmojen välillä, ja tarkkaan vertailemalla voi säästää ison pennin. Ja jos valitset listaltamme jonkin ensilainaajille tarjottavista ilmaisista lainoista, voi näitä täysin vakuudettomia lainoja saada viisaasti ottamalla nykyään jopa edullisemmin kuin "normaaleja lainoja".​

Onko vakuudeton laina paras?

Toisin kuin voisi ehkä pikaisesti ajatella, ei vakuudeton laina aina ole se paras vaihtoehto. Nimittäin jos vain niitä vakuuksia löytyy, voi niiden avulla saada lainaa edullisemmin kuin sitä saisi ilman vakuuksia. Tämä siis jos se vain käy helposti, nimittäin aina vaikka vakuuksia löytyisi yllin kyllin, ei niitä saa annettua toiselle niin helposti kuin toivoisi.

Toisaalta hyvä on myös pitää mielessä, että jos tarpeena olisi saada pieni laina nopeasti, niin käytämättä vakuuksia se onnistuu yleensä paljon helpommin. Aikaa nimittäin säästyy tällöin, ja on hyvinkin mahdollista että rahaa voi saada nopeammin käyttöönsä. Esimerkiksi pikaluotto heti onnistuu netin kautta, mutta yhtä nopeasti rahaa ei oikein yleensä ole mahdollista saada jos kyseessä on vakuudellinen laina.​

Yleensä siis vakuudeton laina on monille helpoin, kätevin ja mukavin vaihtoehto kun tarvitaan pienempää tai suurempaa pikavippiä tai lainaa nopeasti. Kuitenkin aina näin ei ole, ja joskus kannattaakin hieman miettiä, olisiko ehkä parempia tarjota vakuuksia? Joskus se nimittäin tulee niin paljon edullisemmaksi, eikä ole kovin vaikeaa, että se kannattaa tehdä. Ei aina, mutta joskus.