Etsitkö Parasta Käyttoluottoa vuonna 2017?

Käyttöluotot ovat nopeasti yleistymässä erilaisten vippien sijaisena, sillä pikavippeihin verrattuna ne tarjoavat aivan eri tasoista joustavuutta ja mahdollisuutta säästää lainan kuluissa.

Mikäli etsit tämän hetken parasta käyttöluottoa, kannattaa aloittaa katselu seuraavista paikoista. Osassa on mahdollista saada jopa ensimmäinen luotto ilman kuluja ja korkoja!

Tämän hetken parhaat käyttöluototSuomilimiitti

Suomilimiitillä on tämän hetken kovin ensilainaajien tarjous, sillä he voivat saada jopa 1000 € lainaa ilman mitään kuluja ja korkoja! Maksuaikaakin voi saada lähemmäs 2 kuukautta, sillä maksuaika on aina seuraavan kuukauden viimeinen päivä.

Vivus
2

Vivus tarjoaa toisiksi parhaan uusien lainaajien tarjouksen, tarjoamalla heillä ilman mitään kuluja lainaa 400 euroon asti. Laina-aika on aina 30 päivää lainannostamisesta alkaen, ja se on maksettava kerralla takaisin.

Ferratum

Ferratum on eräs tunnetuimmista pikavippejä tarjoavista yrityksistä, joka tarjoaa myöskin uusille asiakkaille vippiä ilman korkoa ja kuluja. Lainaa on mahdollista saada ilmaiseksi 300 euroon saakka, ja maksuaika on 30 pv.

euroloan

Euroloan tarjoaa lainoja aina 100 eurosta 10000 euroon, ilman vakuuksia tai takaajia. Laina-ajat ovat hieman pidemmät kuin monissa muissa paikoissa, ja lainojen kulut ovat alhaiset kilpailijoihin verrattuna. Hakuprosessi voi kuitenkin olla hieman tiukempi kuin monissa muissa paikoissa.

luottoraha

Luottoraha tarjoaa 2000 euroon asti luottotiliä, josta saa sitten nostaa aina helposti sen verran rahaa kuin tarvitsee. Joustava ja monesti edullinen keino hankkia rahaa, koska maksat kuluja vain siitä summasta jonka nostat käyttöösi.

eurovippi

Eurovippi tarjoaa pienempää ja suurempaa rahasummaa lyhyeksi ajaksi kaikille vähintään 18 vuotiaille suomalaisille ilman ylimääräisiä kikkailuja tai ongelmia. Rahat tulevat nopeasti, ja hakuprosessi on erityisen helppo.

Mitä ovat käyttöluotot?

Kuten monen muunkin termin kohdalla lainamarkkinoilla, käyttöluoton määritelmä on vähän jokaisen itsensä määriteltävissä. Miten erilaiset luotot eriävät toisistaan, no monesti eivät juuri mitenkään, vaikka termit voivat olla erilaiset. Joustoluotto, käyttöluotto ja kulutusluotto ovat monesti ihan samanlaisia, vaikka termit ovat erilaisia.​

käyttöluotto

Monesti kyse on ainakin osittain markkinoinnista, sillä halutaan käyttää termiä joustoluotto, kun halutaan korostaa luoton joustavuutta. Toisaalta käyttöluotto ja kulutusluotto ovat yleensä hyvin samanlaisia. Kumpikin on periaatteessa luottoa, joka on suuniteltu ja markkinoitu arjen rahankäyttöä tai huvittelua varten. Samaa näkee hieman myös lainamarkkinoilla, joissa on erikseen nimetty asuntolainat, autolainat ja muut lainat. Tavallaan lopulta kyseessä on kuitenkin aina rahan lainaaminen, summat ja tarkoitukset vaan vaihtelevat.​

Parhaiten voidaan selvittää millaisia lainatuotteita käyttöluotot ovat, kun ensiksi on täysin selvää, mitä luotolla tarkoitetaan. Mitä eroa on esimerkiksi luotolla ja vipillä? Entä luotolla ja lainalla?

Merkittävin ero luoton ja muiden yleisten lainojen välillä on se, että luottoa ei tarvitse nostaa kerralla. Siinä missä lainat, olivat ne sitten asunto- tai pikalainoja, nostetaan kerralla tilille, ei luottoa tarvitse nostaa. Jos lainaa pikalainan, siiretään se hakemuksen hyväksymisen jälkeen saman tien tilillesi kokonaan. Luoton kanssa mitään ei siirretä, ellet itse niin pyydä.

Vaikka siis hakisit 2000 euroa luottoa, ei tämä tarkoita että sinun pitäisi koko summaa nostaa, tai edes käyttää.​ Tämä onkin luoton se suurin etu, sillä tämä antaa joustavuutta lainaamiseen, mitä ei muilla vaihtoehdoilla saa.

Se miksi tästä on sinulle etua on se, että lainankulut ja korot alkavat kertyä vain siltä osalta luottoa, jonka olet käteisenä nostanut. Teoriassa voisit siis hakea 1000 euroa luottoa, mutta jos et koskaan sitä nostaisi, ei se maksaisi sinulle mitään. Tämä nyt on aivan teoreettinen esimerkki, sillä kuka nyt hakisi lainaa jota ei koskaan käyttäisi? Kuitenkin näitäkin esimerkkejä on olemassa, nimittäin luottokorttien kanssa. Osa ihmisistä omaa useammankin luottokortin, vaikka ei niitä ehkä juuri koskaan käytä.

Luottokortit ovatkin hyvin samanlaisia kuin käyttöluotot. Kumpikin on suuniteltu vapaavalintaiseen kulutukseen, ja kumpikin toimii luoton periaatteella. Siinä missä korttia voi käyttää suoraan kaupassa, on käyttöluotto kuitenkin ensin nostettava omalle tilille.

Miten erilaiset luotot sitten eroavat toisistaan?

Kuten alussa jo mainitsin, nykyään on mahdollista saada luottoa vähän jokaisella nimityksellä. Näiden eroavaisuudet eivät aina ole kovin selviä, tai ajoittain niitä ei edes ole. Kuitenkin yleensä voidaan sanoa näiden termien viestivän seuraavia ominaisuuksia.

  • Pikaluotot ovat luottoja, jotka otetaan lyhyeksi aikaa, ja niiden maksuajat ovat muita luottoja lyhyempiä
  • Kulutusluotot ja käyttöluotot ovat yleensä yleisnimiä luotoille, joita tarjotaan vapaasti kulutettavaksi
  • Joustoluotto on periaattessa luottoa, joka on erityisen joustava. Monesti kuitenkin ei juuri eroa.

Suurimmat erot tulevat lähes aina luottojen, lainojen ja vippien välillä. Kuitenkin näiden alakategorioiden välillä erot ovat usein hyvin pienet, ja monesti lähinnä markkinoinnin ja mielikuvien edistämisen synnyttämiä.